#PAGE_PARAMS# #ADS_HEAD_SCRIPTS# #MICRODATA#
Společnost rehabilitační a fyzikální medicíny SRFM Aktuality 20 let McKenzie Institutu Česká republika
24. října 2023

20 let McKenzie Institutu Česká republika

McKenzie Institut České republiky uspořádal k 20. výročí působení v České republice výroční konferenci.

McKenzie Institut České republiky díky mateřské péči Evy Novákové Dip. MDT oslavil krásných 20 let. Daří se mu skvěle i díky péči všech ostatních, kteří se starají o jeho růst. Na jeho počest se konala 21.20.2023 v konferenčním sále České zemědělské univerzity v Praze Suchdole výroční konference se zajímavými přednáškami.

Na úvod jsme si vyslechli MUDr. Tomáše Šebka, který působí na misích v organizaci Lékaři bez hranic. Díky jeho prezentaci o působení ve válkou zmítaném Súdánu, jsme si mohli všichni uvědomit, že si často vůbec nevážíme životních podmínek, ve kterých se nacházíme. Je přínosné změnit měřítko hodnocení potíží v životě.

Poté jsme se již přenesli do světa terminologie MDT díky zahraničnímu hostu Davidu Vandeputovi Dip. MDT z Belgie. Následně opět zaujal MUDr. Radovan Hudák s výborně zpracovaným tématem o kategorii „jiné“ na DK z pohledu ortopeda. Díky dvojnásobnému Mgr. Mirku Kolářovi jsme si probrali postup u traumatu také z kategorie „jiné“ dle MDT klasifikace. MUDr. Petr Malý, neurolog z ÚVN se s námi podělil o své bohaté zkušenosti s prováděním sono PRT, které je vhodné u radikulární bolesti a zmínil další možnosti sono navigované intervence např. u sy. karpálního tunelu. Oslavy se aspoň virtuálně zúčastnil mnohým známý lektor Georg Supp Dip. MDT z Německa a jak je jeho dobrým zvykem, velmi pečlivě i kriticky rozebral „Proč právě MDT?“.

Pro osvěžení proběhly rotačně 3 oslavné workshopy, vše jsme zvládli a nikdo se neztratil. První vedl Mgr. Ondřej Houška, Cert. MDT s tématem „Funkční testování kolene“, u druhého se slovenští kolegové Mgr. Tomáš Lintner, Dip MDT a Ing. Martin Šós, Cert. MDT zabývali „Detektivkou v MDT“ a třetí byl veden Ing. Stanislavem Milionem s tématem „Proč mi/si pacienti nevěří“.

Na závěr při výtečném pohoštění bylo vidět, jak jsme se opět všichni rádi sešli.

Děkujeme všem, kteří se podíleli na přípravách i přednášejícím za krásný den, který utekl jako voda. Já přeji z celého srdce, aby se McKenzie Institutu ČR dařilo stále lépe a těšíme se na oslavu dalších narozenin.

Autor: Kateřina Rajchlová, Cert MDT